Colombia – Efrain Ledezma

Posted in Recepty a informácie
Naša nová Colombia z čerstvého zberu. Zaujala nás chuťou zrelých srdcoviek (druh čerešne) a slivkového lekváru.

Táto chuť je podtrhnutá arómou citrusovej kôry a letného citrónu. Po namletí je cítiť sladkou slivkovo-citrusovou vônou. V chuti je výrazne slivková, so sviežosťou čerešní, dlhotrvajúca citrusová dochuť. Acidita sa je komplexná, ale vyvážená, citrónovo-čerešňová.

  • farma: mikro farmy
  • farmár: Efrain Ledezma
  • región: San Agustin
  • výška: 1850 mnm
  • odroda: Colombia a Castillo
  • spracovanie: washed
  • cupping notes: višne // slivky // citrus
  • naše hodnotenie: 87.00
  • praženie: filter alebo moderné espresso

Ako dosiahnut tento chutový profil? Tu sú naše rady.
Začnime vodou, odporúčame držat sa návodu na Barista Hustle Water a použiť recept č. 4.

Filter Brewing:

Použite pomer 1:16, opäť Hario V60 02 alebo Kalita 185. TDS by malo byt okolo 1,35.

Vždy začíname náš recept s „blooming“ v pomere 1:3, teda na každý gram použitej kávy 3 gramy vody a pomiešajte zaliatu kávu, tak aby bola všetka káva v kontakte s vodou. My sme použili 22g kávy v Kalite 185 a použili sme 66g vody (96c teplota). Po 45 sekundách nalejte krúživými pohybmi – bez zmeny výšky, finálne množstvo vody (352g), aby ste skončili zalievanie na zhruba 2:00.

Espresso Brewing:

Do 18g VST ridgeless filter basket dajte 18.5g kávy. EBR (espresso brew ratio) odporúčame 1:2.45, teda finálny výsledok v šálke 45g. Extrakcia 26 až 28 sekúnd. V závislosti na pouˇitom mlynci a espresso stoji výsledok by mal byť TDS okolo 8.75 s EY ľahko cez 22%.

<< DO OBCHODU >>

Napíšte čo hľadáte a stlačte enter

Košík