Rwanda – Mutovu Lot360

Posted in Recepty a informácie
Rwanda Mutovu je prvou Rwandou, ktorú sme vybrali od roku 2016, kedy sme pražili skvelú Rwandu Huye Mountain. Koncom zimy nás zaujala práve táto káva a to svojou vyváženou ovocnostou a sladkými tónmi.

Po namletí je cítit grepovo-ovocnou vônou, v chuti má výraznú sladkost po sušených brusiciach a slivkovom lekváre. Acidita sa dá opísat ako komplexná, grepová so sviežostou rebarbory. Dlhotrvajúca sladká dochut.

  • farma: mikro farmy
  • farmár: Co-op Mutovu
  • región: Nyamasheke
  • výška: 1800 – 1950 mnm
  • odroda:  Red Bourbon
  • spracovanie: washed
  • cupping notes: brusnice // grep // rebarbora
  • naše hodnotenie: 86.75
  • praženie: filter alebo moderné espresso

Ako dosiahnuť tento chutový profil? Tu sú naše rady:

Začnime vodou, odporúčame držat sa návodu na Barista Hustle Water a použiť recept c. 4 (už coskoro predstavíme produkt, ktorý zjednoduchší prípravu vody).

Filter Brewing:

Použite pomer 1:16, najlepšie pomocou Hario V60 02 alebo Kalita 185. TDS by malo byť okolo 1,35.

Vždy zacíname náš recept s „blooming“ v pomere 1:3, teda na každý gram použitej kávy 3 gramy vody a pomiešajte zaliatu kávu, tak aby bola všetka káva v kontakte s vodou. Po 45 sekundách nalejte krúživými pohybmi – bez zmeny výšky, finálne množstvo vody, aby ste skončili zalievanie na zhruba 1:30. Na 1:45 pomaly zodvihnite celú V60tku a zakrúžte jej obsahom v smere záhybov na V60tke.

Espresso Brewing:

Do 18g VST ridgeless filter basket dajte 18.5g kávy. EBR (espresso brew ratio) odporúčame 1:2.45, teda finálny výsledok v šálke 45g. Extrakcia 26 až 28 sekúnd. V závislosti na použitom mlynci a technike výsledok by mal byť TDS okolo 8.75 s EY ľahko cez 22%.

 

<< DO OBCHODU >>

Napíšte čo hľadáte a stlačte enter

Košík