Aquacatones - Guatemala

EU* pri objednávke nad 75/99€

V pondelok a v stredu.

Bratislava, Košická 21
Podrobný popis
Ľudia
Rosa Maria de la Peña začala pestovať avokádo a kávu na ostrove Finca Los Aguacatones v roku 2009. S podporou rodiny Moralesovcov z Rosmalandu vysadila Rosa Maria avokáda v nižších nadmorských výškach a kávu vo výške 2 000 metrov nad morom. V roku 2010 požiar zničil takmer všetky avokádové a kávové stromy, preto sa Rosa Maria a Moralesovci rozhodli transformovať farmu na farmu, ktorá bude úplne produkovať kávu. Odvtedy Rosa Maria vyrába na Finca Los Aguacatones medové, prírodné a plne prané šarže. Táto šarža Natural je sladká a ovocná s tónmi jabĺk a mliečnej čokolády.


Spracovanie
Rosa Maria a Moralesovci sa museli vyrovnať so zlým stavom pôdy, ktorý bol nepriaznivý pre pestovanie avokáda a kávy. Aby sa pôda zlepšila, Rosa Maria vysadila chalumu a gravileu, dva endemické druhy stromov, ktoré viažu dusík. Aby sa zlepšila produkcia kávy na Finca Los Aguacatones, Rosa Maria a Moralesovci zaviedli aj nový systém zachytávania dažďovej vody. V nádržiach na vodu sa zhromažďuje dažďová voda z obdobia dažďov, ktorá pomaly zavlažuje stromy počas suchého letného obdobia. Rosa Maria selektívne ručne zbiera zrelé červené čerešne a spracováva ich na svojej farme. Po zbere Rosa Maria čerešne umyje a uloží ich na vyvýšené záhony, kde sa sušia. Čerešne často zhrabuje, aby sa zabezpečilo rovnomerné sušenie. Po 3 až 7 dňoch Rosa Maria premiestni čerešne na parabolické záhony, kde sa sušia ďalších 15 až 18 dní. Sušené čerešne sa skladujú na farme 30 dní, potom sa prevezú do sušiarne a pripravia na vývoz.
O tejto káve
Cupping skóre: 87,25
Farma: Finca Los Aquacatones
Producent: Rosa Maria de la Peña
Región: Huehuetenango
Nadmorská výška: 2000 MASL
Varieta: Villa sarchi
Spracovanie: Natural
O tejto variete
Villa Sarchi je odroda kávy Arabica, ktorá je prirodzenou trpasličou mutáciou odrody Bourbon, známou svojou kompaktnou veľkosťou, ktorá uľahčuje zber. Je cenená pre svoju vysokokvalitnú šálku, ktorá ponúka rafinovanú kyslosť, intenzívnu ovocnosť a príjemnú sladkosť.
Spracovanie
Prírodné sušenie na slnku, nazývané aj „natural“ alebo „suchý proces“, znamená sušenie kávových čerešní vcelku s/bez použitia vody alebo strojov na odstránenie časti plodov. Pred sušením sa čerešne pozbierajú, ponoria do vody a roztriedia, aby sa odstránili nedozreté alebo prezreté plody.

Dodatočné parametre
| Kategória: | Káva na filter |
|---|---|
| ? Espresso: | Espresso |
