Burtukaana – Ethiopia

€15 / ks €57 / ks €15 / ks €57 / ks od €15 / ks €12,61 bez DPH €47,90 bez DPH €12,61 bez DPH €47,90 bez DPH od €12,61 bez DPH
Skladom (>5 ks) Skladom (>5 ks) Skladom (>5 ks) Skladom (>5 ks) Zvoľte variant
Praženie
Váha
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.

Komplexná a vrstevnatá káva s cukrovou sladkosťou a tónmi červených bobúľ, karamelu, guavy, malín a kvetov.

Chuťový profil: červené bobule, maliny, kvety, citrusy

Detailné informácie

Doručenie zdarma
Doručenie zdarma
SK/CZ/PL/HU/RO pri objednávke nad 45€
EU* pri objednávke nad 75/99€
Čerstvo pražené
Čerstvo pražené
vždy až po tvojej objednávke.
V pondelok a v stredu.
Dve vlastné kaviarne
Dve vlastné kaviarne
Piešťany, Teplická 46
Bratislava, Košická 21

Podrobný popis

Ľudia

Káva pochádza z dediny Banko Chelchele, ktorá sa nachádza vo worede Gedeb v zóne Gedeo v regióne Južných národov, národností a ľudov. Táto oblasť je známa svojím ideálnym podnebím a nadmorskou výškou. Káva z tejto dávky sa pestuje v nadmorskej výške 1900 až 2300 metrov nad morom. V Chelchele nie je pestovanie kávy len zamestnaním – je to spôsob života hlboko zakorenený v dedičstve komunity. Miestni obyvatelia, ktorí si ho odovzdávajú z generácie na generáciu, disponujú množstvom vedomostí a skúseností v oblasti pestovania a zberu kávy. Toto bohaté kultúrne spojenie s kávou formovalo tradície a spôsob obživy komunity, vďaka čomu sa káva stala neoddeliteľnou súčasťou ich identity.

ethiopia coffee

ethiopia coffee

Spracovanie

Zber sa uskutočňuje v období október – december. Poľnohospodári zvyčajne zbierajú zrelé kávové čerešne ručne, čím sa zabezpečuje výber len tých najkvalitnejších zŕn. Prirodzený proces zahŕňa sušenie celých čerešní na slnku. Môže to trvať až 2 – 4 týždne a čerešne sa pravidelne otáčajú, aby sa zabezpečilo rovnomerné sušenie. Po vysušení na požadovanú úroveň vlhkosti sa čerešne uskladnia na chladnom mieste na niekoľko týždňov. Toto obdobie odpočinku pomáha rozvinúť chuť fazule. Po ukončení obdobia odpočinku sa sušené čerešne olúpajú, aby sa odstránila vysušená vonkajšia šupka a dužina. Potom sa fazuľa pomelie, aby sa odstránila pergamenová vrstva. Takto sa odhalia zelené kávové zrná.


O tejto káve

Cupping skóre: 88.00

Farma: Worka Chelchele
Producent: micro famers
Región: Gedeo
Nadmorská výška: 1900 – 2300 MASL
Varieta: heirloom
Spracovanie: Natural

O tejto variete

Pod pojmom „heirloom “ sa v prvom rade rozumejú rozsiahle, rozmanité a často geneticky nedefinované pôvodné odrody Arabica pochádzajúce z Etiópie, rodiska kávy, ktoré sú známe svojou výnimočnou komplexnosťou, jasnou kyslosťou a výrazným kvetinovým a ovocným nádychom.


Spracovanie

Prírodné sušenie na slnku, nazývané aj „natural“ alebo „suchý proces“, znamená sušenie kávových čerešní vcelku s/bez použitia vody alebo strojov na odstránenie časti plodov. Pred sušením sa čerešne pozbierajú, ponoria do vody a roztriedia, aby sa odstránili nedozreté alebo prezreté plody.

natural coffee processing

Dodatočné parametre

Kategória: Káva na filter
Espresso:
Filter:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz