Chocolate - Brazil

€10,50 / ks €20 / ks €37 / ks od €10,50 / ks €8,82 bez DPH €16,81 bez DPH €31,09 bez DPH od €8,82 bez DPH
Skladom (>5 ks) Skladom (>5 ks) Skladom (>5 ks) Zvoľte variant
Praženie
Váha
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.

Sladké a plné tóny kakaa, nugátu s orieškovou chuťou.

Chuťový profil: sušené slivky, kakao, nugát, orechy

Detailné informácie

Doručenie zdarma
Doručenie zdarma
SK/CZ/PL/HU/RO pri objednávke nad 45€
EU* pri objednávke nad 75/99€
Čerstvo pražené
Čerstvo pražené
vždy až po tvojej objednávke.
V pondelok a v stredu.
Dve vlastné kaviarne
Dve vlastné kaviarne
Piešťany, Teplická 46
Bratislava, Košická 21

Podrobný popis

Ľudia

Producent Carlúcio dos Santos sa narodil v São João da Ponte v severnom brazílskom štáte Minas Gerais a do Patrocínia prišiel v roku 1994. Prišiel na pozvanie svojich strýkov, aby navštívil a spoznal región, kde zostal po práci na zbere kávy. Počas tohto obdobia sa zoznámil s Donou Kelly, s ktorou sa v roku 2005 oženil. Rodina jeho manželky pestuje kávu a Carlúcio sa pridal k svojmu švagrovi ako partner na ich pôvodnej 3-hektárovej farme. Carlúcio je prvým členom svojej rodiny, ktorý pracuje v oblasti pestovania kávy. Začínal v roku 2006 ako nájomca, motivovaný svojím svokrom, ktorý už bol kávovníkom v regióne Patrocínio. Carlúcio považuje pestovanie kávy za ziskovú činnosť. Aby produkoval kvalitnú kávu, dodržiava agronomické odporúčania, aby sa čerešne zbierali v správnom čase a aby sa vykonával správny postup sušenia.

brazil coffee tree

brazil coffee tree

Spracovanie

Čerešne sa zbierajú prevažne strojmi, ktoré sú nastavené tak, aby zozbierali čo najviac zrelých čerešní, a to aj podľa rôznych štádií zrelosti každej odrody. Po zbere sa čerešne okamžite presúvajú na spevnené sušiarne, čím sa vyhýbajú mokrému mlynu. Vďaka absencii kontaktu s vodou sa tento postup výrazne vyhýba potenciálnemu vzniku „fermentovaných“ chutí. Na terasách sa zrná rozkladajú v extrémne tenkých vrstvách, takmer „zrno po zrne“, bez prekrývania. To zvyšuje vystavenie slnečnému žiareniu a tým urýchľuje proces sušenia. Vďaka týmto dvom opatreniam si zrná zvyčajne zachovávajú pevnú čokoládovú a orieškovú chuť s miernymi náznakmi kyslosti. Keď zrná dosiahnu konečnú fázu procesu sušenia (obsah vlhkosti okolo 20 %), presúvajú sa do mechanických rotačných sušičiek, ktoré dokážu replikovať podmienky terasy v plne kontrolovanom prostredí. Teploty sú elektronicky prednastavené na približne 35 – 40 °C, čo umožňuje dodržiavať plánovanú krivku sušenia a tým prinášať väčšiu rovnomernosť obsahu vlhkosti v sušiarni.


O tejto káve

Cupping skóre: 84,50

Farma: CHAPADÃO DE FERRO
Producent: DEVANIR ROSSINI
Región: CERRADO MINEIRO
Nadmorská výška: 1150 - 1260 MASL
Varieta: MUNDO NOVO
Spracovanie: NATURAL

O tejto variete

Mundo Novo – Silná a produktívna rastlina s kvalitným plodom, ale náchylná na hlavné choroby. Pestuje sa hojne v Južnej Amerike, ale zriedkavo aj v Strednej Amerike a Karibiku.


Spracovanie

Prírodné sušenie na slnku, nazývané aj „natural“ alebo „suchý proces“, znamená sušenie kávových čerešní vcelku s/bez použitia vody alebo strojov na odstránenie časti plodov. Pred sušením sa čerešne pozbierajú, ponoria do vody a roztriedia, aby sa odstránili nedozreté alebo prezreté plody.

natural coffee processing

Dodatočné parametre

Kategória: Káva na espresso
? Espresso: Espresso
Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz