Falling Leaves – Colombia

€14 / ks €53 / ks €14 / ks €53 / ks od €14 / ks €11,76 bez DPH €44,54 bez DPH €11,76 bez DPH €44,54 bez DPH od €11,76 bez DPH
Skladom (>5 ks) Skladom (>5 ks) Skladom (>5 ks) Skladom (>5 ks) Zvoľte variant
Praženie
Váha
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.

Bohaté ríbezľové víno a pikantné šípky sú nasledované sladkou komplexnosťou sliviek a všetko vrcholí v sofistikovanom závere s horkými čokoládovými lupienkami.

Chuťový profil:ríbezľové víno, šípky, slivky, čokoládové nibsy

Detailné informácie

Doručenie zdarma
Doručenie zdarma
SK/CZ/PL/HU/RO pri objednávke nad 45€
EU* pri objednávke nad 75/99€
Čerstvo pražené
Čerstvo pražené
vždy až po tvojej objednávke.
V pondelok a v stredu.
Dve vlastné kaviarne
Dve vlastné kaviarne
Piešťany, Teplická 46
Bratislava, Košická 21

Podrobný popis

Jesenná limitovaná edícia

Pred rokom vás naša vôbec prvá jesenná limitovaná ponuka zaujala svojou jedinečnou chuťou. Teraz vám s radosťou predstavujeme očakávanú druhú edíciu. Táto káva sa vracia k tomuto obľúbenému profilu a oslavuje svoj návrat bohatou a sofistikovanou chuťou. Doprajte si hlboké, komplexné tóny ríbezľového vína, jemný nádych šípok a sladkú eleganciu zrelých sliviek. Dlhotrvajúci, sofistikovaný záver z čokoládových nibsov završuje túto tradíciu, ktorá je dokonalou pripomienkou útulných dní a nezabudnuteľných chutí.

ethiopia coffee

ethiopia coffee

Zber a spracovanie

Cesta tejto kávy sa začína starostlivým výberom zrelých červených a žltých čerešní Caturra, ktoré zaručujú výnimočnú kvalitu z renomovanej usadlosti El Vergel vo Fresne v štáte Tolima, ktorú spravujú farmári Elías a Shady Bayterovci. Zrná prechádzajú 48- až 60-hodinovou anaeróbnou fermentáciou, ktorá zvýrazňuje ich jedinečný chuťový profil. Zrno sa najprv suší na slnku na vyvýšených lôžkach v „Marquesine“, kým nedosiahne 30 % vlhkosti, potom sa presúva na mechanické sušenie v kruhových sušiarňach pri teplote nižšej ako 45 °C, kým nedosiahne 18%-16% vlhkosti. Po predbežnej stabilizácii na zintenzívnenie chuti sa proces sušenia dokončí mechanicky, kým sa nedosiahne optimálna vlhkosť. Zrná sa potom 45 dní stabilizujú vo vreciach GrainPro, čím sa zabezpečí ich konzistencia a kvalita. Výsledkom tohto dôkladného prírodného anaeróbneho procesu je bohatý a komplexný chuťový profil.


O tejto káve

Cuppingové skóre: 87.50

Farma: El Vergel
Producent: Bayter Brothes
Región: Fresno, Tolima
Nadmorská výška: 1350 MASL
Odroda: red & yellow caturra
Spracovanie: anaerobic natural

O odrode

Catuai je hybridná odroda kávy Arabica z Brazílie, známa svojou vysokou výťažnosťou. Vyrába sa v dvoch základných typoch. Červená káva Catuai má plnšie telo a tóny čokolády, karamelu a orechov so strednou jablčnou kyslosťou. Žltá káva Catuai, mutácia červenej odrody, je vo všeobecnosti sladšia, má ľahšie telo a jasnejšiu, citrónovejšiu kyslosť, často s tónmi medu a citrusov.


Anaeróbna fermentácia

Kvasenie je chemický proces, pri ktorom sa sacharidy, napríklad cukry, rozkladajú na alkoholy alebo kyseliny pôsobením mikroorganizmov za neprítomnosti kyslíka. Hoci je fermentácia svojou povahou anaeróbny proces, pojem „anaeróbna fermentácia“ sa vzťahuje konkrétne na fermentáciu, ktorá prebieha v špeciálne vytvorenom prostredí bez prístupu kyslíka, napríklad v uzavretej nádobe alebo nádrži.

washed coffee processing

Dodatočné parametre

Kategória: Káva na filter
Espresso:
Filter:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz