Funky Wine - Indonesia

EU* pri objednávke nad 75/99€

V pondelok a v stredu.

Bratislava, Košická 21
Podrobný popis
Aulia Kahfi
V roku 2019 sa Aulia Kahfi umiestnil na 9. mieste v súťaži Sumatra Prestige Cup za jeho vynikajúci Wet-Hulled lot. Sme nadšení, že od neho môžeme naďalej nakupovať. Aulia pestuje kávu na farme Rakyat, ktorú zdedil po svojej rodine. Kávovej produkcii sa venuje od svojich skorých tínedžerských rokov, no vždy prejavoval jedinečný záujem o výberovú kávu. Keďže v jeho oblasti v tínedžerských rokoch nebol po výberovej káve vysoký dopyt, Aulia strávil niekoľko rokov ťažbou a predajom vesuvianitu, drahého kameňa, ktorý sa často nachádza v blízkosti sopiek. Odvtedy sa vrátil ku produkcii kávy. Teraz, ako tridsiatnik, je Aulia podnikavý a iniciatívny. Použitím starej dodávky alebo auta svojho priateľa rozšíril svoje podnikanie nákupom niekoľkých vriec naraz od susedných farmárov. Zberá a spracováva zrelé čerešne od farmárov v štvrtiach Lukup Sabun, Pantan Sile a Ratawali. Nedávno tiež začal nakupovať čerešne z Gegarangu (Jagong Jeget).


5 dní fermentácie
Takmer všetky farmy na Sumatre sú malé. V priemere majú farmy rozlohu 0,5 až 2,5 hektára. Káva je zvyčajne pre farmárov hlavnou trhovou plodinou, ale väčšina z nich pestuje stromy popri zelenine, kukurici a ovocí. Tieto medzipestované plodiny tvoria podstatnú časť stravy rodiny počas roka. Aulia selektívne ručne zbiera zrelé, červené čerešne alebo kupuje čerešne od susedných farmárov. Pri tomto 'Winey' lote sa čerešňa umyje a potom fermentuje po dobu 20 až 25 dní. Po fermentácii sa čerešňa opäť umyje a potom sa pomaly suší, kým nedosiahne správnu vlhkosť. Aulia kávu často hrabe, aby zabezpečil rovnomerné sušenie.
O tejto káve
Hodnotenie degustácie: 87.00
Farma: Rakyat farm
Producent: Aulia Kahfi
Oblasť: Bebesen
Nadmorská výška: 1300 - 1600 m n. m.
Odroda: Abyssinia, Ateng, Gayo
Spracovanie: Winey process
O odrode
Abyssinia je odroda Arabicy, ktorá bola do Indonézie zavedená z etiópskych zásob a je cenená pre svoje dlhé zrná a potenciál pre čisté, komplexné chute.
Ateng je populárny, vysoko výnosný hybrid Arabica-Robusta (Catimor) široko pestovaný na Sumatre, známy svojou odolnosťou voči chorobám a príspevkom k výraznému, zemitému charakteru kávy.
Gayo nie je špecifická odroda, ale skôr súhrnný termín pre charakteristickú kávu Arabica pestovanú vo vysokohorskej vulkanickej pôde Gayo Highlands v Aceh, Sumatra, ktorá často vykazuje plné telo a klasické zemité, korenisté tóny.
Winey fermentácia
Aulia selektívne ručne zbiera zrelé, červené čerešne alebo kupuje čerešne od susedných farmárov. Pri tomto 'Winey' lote sa čerešňa umyje a potom fermentuje po dobu 20 až 25 dní. Po fermentácii sa čerešňa opäť umyje a potom sa pomaly suší, kým nedosiahne správnu vlhkosť. Aulia kávu často hrabe, aby zabezpečil rovnomerné sušenie.

