Holysh*t! espresso

EU* pri objednávke nad 75/99€

V pondelok a v stredu.

Bratislava, Košická 21
Podrobný popis
Holysh*t!
Holysh*t! je naša signature zmes espressa s chuťovým profilom čokolády, jahôd a marcipánu, ktorú sme pre vás pripravili len v 500g balení a vieme, že určite poteší milovníkov espressa.


Signature blend
40% Natural Ethiopia Mokrý mlyn Halo Beriti sa nachádza v známej oblasti Yirgacheffe, kam svoje čerešne dodávajú poľnohospodári z okolia neďalekej dediny Gedeb. Ide o divoké odrody arabiky z rodiska kávy, ktoré sa pestujú ekologicky v nadmorskej výške 1900 až 2400 m n. m. Káva je certifikovaná ako organická a je prirodzene spracovaná, čo znamená, že kávové čerešne sa sušia s dužinou, čo dodáva káve viac tela. 60% Natural Brazil Selektívny mechanický zber sa zvyčajne vykonáva, keď je na strome 40-60 % zrelej kávy, 5 % zelenej, 10 % nedozretej a zvyšok je vysušený. Každá káva má svoje jedinečné vlastnosti, preto sa pred vydaním objednávky na výber konkrétnej dávky vyberie vzorka, spracuje sa a upraží, aby sa skontrolovala očakávaná chuť. Triedenie sa vykonáva na špeciálne upravenom mokrom mlyne, kde sa najprv triedi na hustotu, čím sa odstránia nadmerné odrezky, a potom sa suché a prírodné zrná triedia od zrelých, nedostatočne zrelých a zelených.
40% Ethiopia Halo Beriti
Cupping skóre: 87,50
Farma: HALO BERITI
Producent: BOLEDU
Región: GEDEB, WORKA
Nadmorská výška: 1950 - 2150 MASL
Varieta: HEIRLOOM
Spracovanie: NATURAL
60% Brazil Chocolate
Cupping skóre: 84,50
Farma: CHAPADÃO DE FERRO
Producent: DEVANIR ROSSINI
Región: CERRADO MINEIRO
Nadmorská výška: 1150 - 1260 MASL
Varieta: MUNDO NOVO
Spracovanie: NATURAL
O tejto variete
Etiópia – Heirloom – názov sa používa na opis pôvodných dedičných odrôd, ktoré sú výsledkom kríženia medzi druhmi a odrodami, a nie pochádzajúce z jednej konkrétnej odrody.
Brazília – Mundo Novo – Silná a produktívna rastlina s kvalitným plodom, ale náchylná na hlavné choroby. Pestuje sa hojne v Južnej Amerike, ale zriedkavo aj v Strednej Amerike a Karibiku.
Spracovanie
Prírodné sušenie na slnku, nazývané aj „natural“ alebo „suchý proces“, znamená sušenie kávových čerešní vcelku s/bez použitia vody alebo strojov na odstránenie časti plodov. Pred sušením sa čerešne pozbierajú, ponoria do vody a roztriedia, aby sa odstránili nedozreté alebo prezreté plody.

Dodatočné parametre
| Kategória: | Káva na espresso |
|---|---|
| ? Espresso: | Espresso |
