Jungle Juice 4 – Colombia

Novinka
€20 / ks €76 / ks €20 / ks €76 / ks od €20 / ks €16,81 bez DPH €63,87 bez DPH €16,81 bez DPH €63,87 bez DPH od €16,81 bez DPH
Skladom (>5 ks) Skladom (>5 ks) Skladom (>5 ks) Skladom (>5 ks) Zvoľte variant
Praženie
Váha
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.

Jungle juice prináša živý tropický punč marakuje, manga a liči s ružou a jemným záverom z kakaových nibsov.

Chuťový profil: passion fruit, mango, ruža, liči, kakaové nibsy

Detailné informácie

Doručenie zdarma
Doručenie zdarma
SK/CZ/PL/HU/RO pri objednávke nad 45€
EU* pri objednávke nad 75/99€
Čerstvo pražené
Čerstvo pražené
vždy až po tvojej objednávke.
V pondelok a v stredu.
Dve vlastné kaviarne
Dve vlastné kaviarne
Piešťany, Teplická 46
Bratislava, Košická 21

Podrobný popis

Finca Monteblanco

Rodrigo Sanchez Valencia je tretia generácia pestovateľov kávy na Finca Monteblanco. Jeho starý otec tu začal pestovať kávu pred niekoľkými desaťročiami a dnes sa Rodrigo snaží zachovať prirodzenú rozmanitosť a produktivitu farmy. Finca Monteblanco sa nachádza v blízkosti Cueva de los Guacharos, jedného z 59 chránených parkov v Kolumbii. Neďaleko tečie aj rieka Suaza, ktorá poskytuje čerstvú vodu na pestovanie a spracovanie. Rodrigo pestuje na ostrove Finca Monteblanco odrody Caturra, Geisha, Pink Bourbon a Pacamara. Vysoká nadmorská výška a vynikajúca mikroklíma v Acevedo v Huile vytvárajú ideálne podmienky na pestovanie špeciálnych káv.

ethiopia coffee

ethiopia coffee

Passion fruit a kvasinky

Čerešne sa vyberajú ručne a dodávajú do mokrého mlyna na mieste. Pred spracovaním čerešní Rodrigo do čerešní pridáva zmes baktérií Lactobacillus, Saccharomyses a cerevisiae, spolu 10 rôznych kvasiniek, ktoré podporujú kvasenie. Rodrigo do tejto zmesi pridáva aj mučenku, aby dodala ďalšiu chuť. Nakoniec pridáva zmes bohatú na cukor, ktorá podporuje fermentáciu, ako je melasa, panela alebo granulovaný cukor. Zmes sa uzavrie a fermentuje 8 dní. Po zozbieraní sa čerešne rozpučia a do fermentovanej ovocnej zmesi sa pridá káva. Káva kvasí ďalších 180 hodín (7,5 dňa). Po fermentácii sa pergamen umyje v čistej vode a uloží sa na parabolické lôžka, aby sa vysušil. Pergamen sa často prehrabe, aby sa zabezpečilo rovnomerné sušenie. Pergamen schne približne 20 až 25 dní.


O tejto káve

Cuppingové skóre: 88,25

Farma: Finca Monteblanco
Producent: Rodrigo Sanchez Valencia
Región: Huila
Nadmorská výška: 1730 masl
Odroda: Purple Caturra
Spracovanie: anaeróbna fermentácia + kvasinkový passion fruit ferment

O odrode

Purple Caturra – je to mutácia odrody Caturra, ktorá je známa svojou kompaktnou veľkosťou a vysokým výnosom. Často sa vyznačuje vyšším obsahom Brix (cukru) ako tradičná červená Caturra, čo môže prispieť k sladšej šálke kávy. Vďaka tomuto vyššiemu obsahu cukru je táto odroda veľmi vhodná aj na experimentálne metódy spracovania.


Kofermentácia

Kofermentácia je metóda spracovania kávy, pri ktorej výrobcovia počas fermentácie pridávajú do kávy externé prísady ako je ovocie alebo korenie. Táto technika umožňuje káve absorbovať jedinečné chute a arómy z pridaných zložiek, čím sa vytvára osobitý a komplexný profil šálky.

co-fermented coffee processing

Dodatočné parametre

Kategória: Káva na filter
Espresso:
Filter:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz