Nefunguje Vám užívateľský účet? Zmenili sme systém eshopu, žiaľ je potrebné založiť si nový. Ďakujeme za pochopenie. ☕🖤🤘

Kamwangi AA – Kenya

€15 / ks €54 / ks €15 / ks €54 / ks od €15 / ks €12,61 bez DPH €45,38 bez DPH €12,61 bez DPH €45,38 bez DPH od €12,61 bez DPH
Skladom (>5 ks) Skladom (>5 ks) Skladom (>5 ks) Skladom (>5 ks) Zvoľte variant
Praženie
Váha
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.

Živá šálka plná ovocia. Sýta, džemová čierna ríbezľa a jemná marhuľa sa stretávajú s iskrivou limetkovou kyslosťou pre ostrý, osviežujúci záver.

Chuťový profil: čierna ríbezľa, marhuľa, limetka

Detailné informácie

Doručenie zdarma
Doručenie zdarma
SK/CZ/PL/HU/RO pri objednávke nad 45€
EU* pri objednávke nad 75/99€
Čerstvo pražené
Čerstvo pražené
vždy až po tvojej objednávke.
V pondelok a v stredu.
Dve vlastné kaviarne
Dve vlastné kaviarne
Piešťany, Teplická 46
Bratislava, Košická 21

Podrobný popis

Malí farmári

Kamwangi je premývacia stanica – alebo továreň, ako sa nazývajú v Keni – ktorú vlastní Družstevná spoločnosť farmárov New Ngariama, v okrese Kirinyaga. Nachádza sa na svahoch hory Mt. Kenya v poľnohospodársky bohatej Centrálnej provincii v nadmorskej výške 1 610 metrov. Družstvo má tri premývacie stanice: Kamwangi, Kainumui a Kiamugumo. Kamwangi je z nich najväčšia a bola založená v roku 1982. Družstvo spolupracuje s približne 1 500 miestnymi farmármi, ktorí pestujú odrody Ruiru 11, SL28 a Batian v nadmorskej výške až 1 800 metrov nad morom. Kamwangi konzistentne produkuje jedny z najvýnimočnejších káv z Kene už niekoľko sezón, čo je dôkazom usilovnosti ich farmárov a personálu továrne.

etiopia káva

etiopia káva

Zber a spracovanie

Farmári ručne zbierajú a doručujú čerešne do továrne, pričom dostávajú zálohovú platbu a zvyšok je vyplatený po predaji kávy. Proces začína trojkotúčovým lúpačom Agaarde, ktorý odstráni šupku a dužinu a triedi kávu podľa hustoty. Káva sa následne fermentuje suchou metódou po dobu 18 až 36 hodín v betónových nádržiach, po čom nasleduje premývanie a druhé triedenie podľa hustoty. Nakoniec sa zrná sušia na slnku po dobu 12 až 20 dní na afrických lôžkach, ktoré sú zakryté počas najhorúcejších častí dňa a v noci. Zber prebieha od októbra do decembra, po období kvitnutia od februára do marca. Káva sa pestuje na úrodnej červenej sopečnej pôde Nitisol, ktorá je bežná vo vysočinách.


O tejto káve

Hodnotenie pri cuppingu: 87.75

Premývacia stanica: Kamwangi
Producent: regionálni malí farmári
Región: Kirinyaga
Nadmorská výška: 1600 – 1800 m n. m.
Odroda: SL28, SL34, Ruiru 11
Spracovanie: premyté

O odrode

SL28 bola vyšľachtená laboratóriami Scott Laboratories v roku 1931 z odrody Tanganyika D.R. Stala sa veľmi populárnou v celej Keni a je uznávaná ako odroda s výnimočnou kvalitou šálky. Má široké listy s medenými špičkami a veľké zrná. SL 34 je mutácia odrody French Mission, ktorá vznikla na panstve Loresho v Kabete. SL34 má široké listy s bronzovými špičkami. Pestuje sa po celej Keni. SL34 je cenená pre svoju vysokú produktivitu v rôznych klimatických podmienkach a širokom rozsahu nadmorských výšok. Hovorí sa, že je odolná voči suchu a silným dažďom.


Kenský proces

Čerešne sa najprv lúpu, aby sa odstránili zrná, potom sa fermentujú, premývajú – niekedy vo viacerých cykloch – a namáčajú vo vode. Zrno sa potom suší a odpočíva na špeciálne skonštruovaných vyvýšených lôžkach.

spracovanie premývanej kávy

Dodatočné parametre

Kategória: Káva na filter
Espresso:
Filter:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz