Merry Christmas

EU* pri objednávke nad 75/99€

V pondelok a v stredu.

Bratislava, Košická 21
Podrobný popis
Special limited edition blend
2025 edícia našej špeciálnej kávy s moduláciou chuti. Káva odpočívala v drevenom sude používanom na zrenie rumu s jemnými škoricovými podtónmi. To sa premieta do zimných chutí dokonale stvorených pre tento vianočný čas.
50% Ružový bourbon z Kolumbie
Forest Coffee získava čerstvé zbery z Tolima, Huila a Caldas a spracováva ich v El Vergel Estate. Spoločnosť založili v roku 2019 Martha, Shady a Elias a ich cieľom bolo preklenúť priepasť medzi kolumbijskými pestovateľmi kávy a medzinárodnými pražiarňami a zabezpečiť spravodlivé ceny a úplnú transparentnosť. Náš inovatívny proces pre túto kávu zahŕňa kofermentáciu čerešní Pink Borbon s kokosom a kokosovou vodou po dobu 144 hodín, po ktorej nasleduje 30-dňové sušenie na slnku s citrónovou kôrou pre jedinečný záver citrusov, kokosu a tropického ovocia.


50% Brazília z Minas Gerais
Producent Carlúcio dos Santos sa narodil v São João da Ponte v severnom brazílskom štáte Minas Gerais a do Patrocínia prišiel v roku 1994. Prišiel na pozvanie svojich strýkov, aby navštívil a spoznal región, kde zostal po práci na zbere kávy. Počas tohto obdobia sa zoznámil s Donou Kelly, s ktorou sa v roku 2005 oženil. Rodina jeho manželky pestuje kávu a Carlúcio sa pridal k svojmu švagrovi ako partner na ich pôvodnej 3-hektárovej farme. Carlúcio je prvým členom svojej rodiny, ktorý pracuje v oblasti pestovania kávy. Začínal v roku 2006 ako nájomca, motivovaný svojím svokrom, ktorý už bol kávovníkom v regióne Patrocínio. Carlúcio považuje pestovanie kávy za ziskovú činnosť. Aby produkoval kvalitnú kávu, dodržiava agronomické odporúčania, aby sa čerešne zbierali v správnom čase a aby sa vykonával správny postup sušenia.
50% Christmas Punch
Cupping skóre: 88.75
Farma: San Augustin coop
Producent: micro famers
Región: Huila, Colombia
Nadmorská výška: 1750 MASL
Varieta: pink bourbon
Spracovanie: natural + coferment
50% Brazil Chocolate
Cupping skóre: 84,50
Farma: CHAPADÃO DE FERRO
Producent: DEVANIR ROSSINI
Región: CERRADO MINEIRO
Nadmorská výška: 1150 - 1260 MASL
Varieta: MUNDO NOVO
Spracovanie: NATURAL
Flavor modulation
Flavor modulation je originálna metóda našej pražiarne. Ide o postproces sušenia zelenej fazule – zdokonalený proces zrenia zeleného zrna v sude po rume. Naša metóda zabezpečuje rovnomernejšie rozloženie chuti vybraného alkoholu v káve a výraznejší charakter.
Ako pripraviť túto kávu? Vyskúšali sme všetky spôsoby prípravy, ale najviac nám chutila pri použití v mliečnom nápoji (cappuccino) a je vynikajúca aj na prípravu studeného nápoja.
Spracovanie
Prírodné sušenie na slnku, nazývané aj „natural“ alebo „suchý proces“, znamená sušenie kávových čerešní vcelku s/bez použitia vody alebo strojov na odstránenie časti plodov. Pred sušením sa čerešne pozbierajú, ponoria do vody a roztriedia, aby sa odstránili nedozreté alebo prezreté plody.

Dodatočné parametre
| Kategória: | Káva na espresso |
|---|---|
| ? Espresso: | Espresso |
