Peace of cake

EU* pri objednávke nad 75/99€

V pondelok a v stredu.

Bratislava, Košická 21
Podrobný popis
Peace of cake
Peace of cake je naša nová espresso zmes. Sladké espresso s plným krémovým telom a vyváženou ovocnou aciditou. Bobule, mandle a čokoláda. Pražením chceme zvýrazniť sladkosť dvoch vybraných káv, aby táto káva bola ako sladký dezert, či už čistá alebo s mliekom.


Sezónna espresso zmes
50% Natural Kolumbia Začali sme s pestovaním kávy v roku 2010 na panstve El Vergel (Tolima). V roku 2019 bola založená spoločnosť Forest Coffee s cieľom inovovať spracovanie, podporovať udržateľnosť a transparentne spájať 250 kolumbijských pestovateľských rodín priamo s globálnymi trhmi. Spracovanie: 48 až 60-hodinová anaeróbna fermentácia, kombinované sušenie (vyvýšené lôžka/mechanické) a 25-dňová stabilizácia pred mletím. 50% Natural Brazília Selektívne mechanické zber prebieha zvyčajne so 40-60% zrelých káv na strome, s 5% zelených, 10% nezrelých a zvyšok sa suší na strome. Každá prináša svoje jedinečné charakteristiky do kávy, takže sa odoberie vzorka, ktorá sa spracuje a upraží, aby sa skontrolovala očakávaná chuť skôr, ako sa vydá pokyn na zber konkrétnej partie. Triedenie sa vykonáva v špeciálne prispôsobenej mokrej mlyne, najskôr pomocou triedenia podľa hustoty, ktoré odstraňuje prezreté plody, a potom sa oddelia suché a naturálne zrná od zrelých, nezrelých a zelených plodov.
50% Kolumbia El Vergel
Cupping skóre: 87,25
Farma: El Vergel Estate
Producent: Elias a Shady Bayter
Región: Tolima, Kolumbia
Nadmorská výška: 1350 m n. m.
Odroda: Red & Yellow Caturra
Spracovanie: Natural Anaerobic
50% Brazília Chocolate
Cupping skóre: 84,50
Farma: CHAPADÃO DE FERRO
Producent: DEVANIR ROSSINI
Región: CERRADO MINEIRO
Nadmorská výška: 1150 - 1260 m n. m.
Odroda: MUNDO NOVO
Spracovanie: NATURAL
O tejto odrode
Kolumbia - Red Caturra: Čerešne dozrievajú do červena; chuťové tóny často zahŕňajú čokoládu, grapefruit a bobule. Yellow Caturra: Čerešne dozrievajú do žlta (často dozrievajú rýchlejšie); známe pre tropické ovocné chute.
Brazília – Mundo Novo – Silná a produktívna rastlina s kvalitným plodom, ale náchylná na hlavné choroby. Pestuje sa hojne v Južnej Amerike, ale zriedkavo aj v Strednej Amerike a Karibiku.
Natural
Suché spracovanie, tiež nazývané „natural process“ alebo „dry process“, znamená sušenie celých kávových čerešní bez zásahu vody alebo strojov na odstránenie akejkoľvek časti ovocia. Pred sušením sa čerešne zbierajú, plávajú vo vode a triedia sa, aby sa odstránili akékoľvek nezrelé alebo prezreté plody.

Dodatočné parametre
| Kategória: | Káva na espresso |
|---|---|
| ? Espresso: | Espresso |
