Rocket Flower - Colombia

EU* pri objednávke nad 75/99€

V pondelok a v stredu.

Bratislava, Košická 21
Podrobný popis
Huver Castillo
Huver je pestovateľ kávy tretej generácie, ale jeho blízky vzťah ku káve je len nedávny. Ešte pred niekoľkými rokmi (pred rokom 2015) bol učiteľom matematiky v škole v Nariño. Farma El Paseo sa nachádza neďaleko Buesaco, na chodníku Suma Paz. Táto rodinná farma je miestom, kde mal Huver príležitosť pracovať po boku svojho otca. El Paseo je v rodine už viac ako 20 rokov a je jednou z troch fariem, ktoré vlastnia. Je to krásna farma s nadmorskou výškou od 1750 metrov do 1950 metrov, s niekoľkými pôvodnými stromami poskytujúcimi tieň a je umiestnená na svahoch s výhľadom na údolie Buesaco.


5 dní fermentácie
Proces kávy Rocket Flower z farmy El Paseo v Nariño začína starostlivým výberom zrelých čerešní Caturra, čím je zaistená výnimočná kvalita. Čerešne prechádzajú 36-hodinovou pre-fermentáciou v čerešni, po ktorej nasleduje proces plávania a dezinfekcie s použitím morskej soli v množstve 2% z celkového objemu vody v násypke. Zrná sú potom vystavené anaeróbnej fermentácii v nerezových nádržiach s regulovanými pretlakovými ventilmi. Po presune do druhej násypky a odstránení dužiny sa zbierajú lúhy a 200 litrov sa používa na fermentačnú nádrž s prídavkom enzýmov na podporu špecifického kvetinového profilu. Každá nádrž, ktorá pojme až 2 800 kíl kávy, fermentuje kávu po dobu 6 dní, čím sa rozvíja komplexný chuťový profil. Zrná sa potom mechanicky sušia v sile 2-3 dni pri teplotách pod 38 stupňov, čím sa zabezpečí ideálna úroveň vlhkosti. Nasleduje 15-dňová stabilizačná doba, ktorá zaručuje konzistenciu a kvalitu kávy. Tento precízny proces vedie k chuťovému profilu bohatému na tóny citrónovej trávy, kyseliny citrónovej, citrusov, kakaa, kvetu kávy, kvetinových tónov, pomaranča a sladkej arómy, vďaka čomu je káva Rocket Flower výnimočným výberom.
O tejto káve
Cupping skóre: 87.50
Farma: El Paseo
Producent: Huver Castillo
Región: Nariño
Nadmorská výška: 1800 m.n.m.
Odroda: Caturra
Spracovanie: Experimentálne pranie
O odrode
Caturra je prirodzená trpasličia mutácia vysoko kvalitnej odrody Arabiky Bourbon, široko pestovaná v Strednej a Južnej Amerike pre jej pomerne vysoký výnos, kompaktnú veľkosť (čo uľahčuje zber) a žiadúci chuťový profil jasnej citrusovej kyslosti, sladkosti a čistého, stredného tela.
Praná metóda spracovania
Praná metóda spracovania kávy (alebo Mokrý proces) je metóda, pri ktorej sa ovocná dužina odstráni z kávového zrna ihneď po zbere – zvyčajne pomocou odstránenia dužiny, fermentácie a premývania vodou – predtým, ako sa zrno usuší, čo vedie k čistejšiemu, jasnejšiemu a kyslejšiemu chuťovému profilu.

