Yellow Sunset (decaf) - Colombia

€12,50 / ks €24,50 / ks €48 / ks od €12,50 / ks €10,50 bez DPH €20,59 bez DPH €40,34 bez DPH od €10,50 bez DPH
Skladom (>5 ks) Skladom (>5 ks) Skladom (>5 ks) Zvoľte variant
Praženie
Váha
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.

Sladké a plné tóny kakaa, nugátu s orieškovou chuťou.

Chuťový profil: sušené slivky, kakao, nugát, orechy

Detailné informácie

Doručenie zdarma
Doručenie zdarma
SK/CZ/PL/HU/RO pri objednávke nad 45€
EU* pri objednávke nad 75/99€
Čerstvo pražené
Čerstvo pražené
vždy až po tvojej objednávke.
V pondelok a v stredu.
Dve vlastné kaviarne
Dve vlastné kaviarne
Piešťany, Teplická 46
Bratislava, Košická 21

Podrobný popis

Ľudia

Naša poľnohospodárska cesta sa začala v roku 1995 a v roku 2010 sme začali pestovať kávu na panstve El Vergel v Tolime. Do roku 2015 sme úspešne zozbierali naše prvé odrody. V roku 2017, po tom, čo čelili výzvam na miestnom trhu, sa Martha, Shady a Elias vydali hľadať inovatívne spôsoby, ako zvýšiť hodnotu svojich káv a preklenúť priepasť medzi producentmi a pražiarmi. Spoločnosť Forest Coffee bola založená v roku 2019 s víziou odomknúť skutočný potenciál kolumbijskej kávy prostredníctvom inovácií v spracovaní, vzdelávaní a udržateľnosti. Naším poslaním je priamo spojiť pestovateľov kávy s medzinárodnými trhmi a zabezpečiť spravodlivé ceny a úplnú transparentnosť. Dnes, v roku 2025, sa Forest Coffee rozrástla na prosperujúcu sieť 250 rodín pestujúcich kávu, štyroch veľkých projektov po celej Kolumbii, špecializovaného tímu s viac ako 25 členmi a globálnej komunity partnerov a pražiarov. Náš príbeh je dôkazom toho, ako inovácie a komunita môžu transformovať kávový priemysel k lepšiemu.

brazil coffee tree

brazil coffee tree

Spracovanie

Káva z El Vergel Estate (Tolima, Kolumbia) sa pripravuje z červených a žltých čerešní Caturra. Zrná prechádzajú 48 – 60 hodinovou anaeróbnou fermentáciou, po ktorej nasleduje počiatočné sušenie na slnku na vyvýšených lôžkach na vlhkosť 30 %. Potom sa mechanicky sušia pod 45 °C na vlhkosť 16 – 18 %, nechávajú sa stáť pre intenzitu chuti a nakoniec sa mechanicky sušia na optimálnu vlhkosť. Po 45 dňoch stabilizácie vo vreciach GrainPro tento precízny prirodzený anaeróbny proces prináša komplexnú chuť s tónmi mučenky, kakaa, kokosu, jahôd, medu a citrusov/pomaranča. Pri dekofeínovaní cukrovej trstiny (EA) sa používa etylacetát (EA), zlúčenina prirodzene získaná z kolumbijskej cukrovej trstiny. Vlhké zrná cirkulujú s EA, ktorý sa viaže a extrahuje kofeín, pričom sa zachováva väčšina chuti. Proces sa končí naparovaním, aby sa odstránili všetky zvyšky EA, výsledkom čoho je bohatá káva bez kofeínu.


O tejto káve

Cupping skóre: 85,00

Farma: EL VERGEL ESTATE
Producent: ELIAS & SHADY BAYTER
Región: TOLIMA
Nadmorská výška: 1450 MASL
Varieta: CATURRA
Spracovanie: NATURAL

O tejto variete

Caturra je vysoko výnosná, trpasličia prírodná mutácia odrody kávy Bourbon, cenená pre svoj vyvážený, sladký a citrusový profil chuti, hoci je náchylná na škodcov.


Spracovanie

Prírodné sušenie na slnku, nazývané aj „natural“ alebo „suchý proces“, znamená sušenie kávových čerešní vcelku s/bez použitia vody alebo strojov na odstránenie časti plodov. Pred sušením sa čerešne pozbierajú, ponoria do vody a roztriedia, aby sa odstránili nedozreté alebo prezreté plody.

natural coffee processing

Dodatočné parametre

Kategória: Káva na espresso
? Espresso: Espresso
Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz