Whiskey Barrel Aged

€15 / ks €57 / ks od €15 / ks €12,61 bez DPH €47,90 bez DPH od €12,61 bez DPH
Skladom (>5 ks) Skladom (>5 ks) Zvoľte variant
Váha
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.

Sladký bourbon v kombinácii s kávou. Viete vymenovať viac ikonické duo?

Chuťový profil: vaječný likér, čokoláda, červené jablko

omni roast
(praženie vhodné ako na espresso, tak na filter)

Detailné informácie

Doručenie zdarma
Doručenie zdarma
SK/CZ/PL/HU/RO pri objednávke nad 45€
EU* pri objednávke nad 75/99€
Čerstvo pražené
Čerstvo pražené
vždy až po tvojej objednávke.
V pondelok a v stredu.
Dve vlastné kaviarne
Dve vlastné kaviarne
Piešťany, Teplická 46
Bratislava, Košická 21

Podrobný popis

Natural Etiópia

Mokrý mlyn Halo Beriti sa nachádza v známej oblasti Yirgacheffe, kam svoje čerešne dodávajú poľnohospodári z okolia neďalekej dediny Gedeb. Ide o divoké odrody arabiky z rodiska kávy, ktoré sa pestujú ekologicky v nadmorskej výške 1900 až 2400 m n. m. Káva je certifikovaná ako organická a je prirodzene spracovaná, čo znamená, že kávové čerešne sa sušia s dužinou, čo dodáva káve viac tela.

ethiopia coffee

ethiopia coffee

Flavor modulation

Flavor modulation je originálna metóda našej pražiarne. Ide o postproces sušenia zeleného zrna – zdokonalený proces zrenia zeleného zrna v sude po whisky bourbon. Naša metóda zabezpečuje rovnomernejšie rozloženie chuti vybraného alkoholu v káve a výraznejší charakter. Ako pripraviť túto kávu? Vyskúšali sme všetky spôsoby prípravy, ale najviac nám chutila pri použití v mliečnom nápoji (cappuccino) a je vynikajúca aj na prípravu studeného nápoja.


O tejto káve

Cupping skóre: xx.xx

Spracovateľská stanica: Boledu
Producent: micro famers
Región: Gedeb, Worka
Nadmorská výška: 1950 – 2150 MASL
Varieta: heirloom
Spracovanie: natural

Zber: 2024

O tejto variete

Heirloom - Názov etiópske heirloom odrody sa používa na označenie pôvodných dedičných odrôd, ktoré sú výsledkom kríženia medzi druhmi a odrodami, a nie pochádzajú z jednej konkrétnej odrody.


Natural proces

Prírodné sušenie na slnku, nazývané aj „natural“ alebo „suchý proces“, znamená sušenie kávových čerešní vcelku s/bez použitia vody alebo strojov na odstránenie časti plodov. Pred sušením sa čerešne pozbierajú, ponoria do vody a roztriedia, aby sa odstránili nedozreté alebo prezreté plody.

natural coffee processing

Dodatočné parametre

Kategória: Káva na espresso
? Espresso: Espresso
Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz