Summerjam
Opäť vám prinášame našu letnú zmes so sladkým a šťavnatým chuťovým profilom s tónmi letného ovocia, sladkého melóna, sliviek a kakaových nibsov. Ohromí vás svojím silným telom a krémovou chuťou v ústach.
Suumerjam vás naladí na letnú zábavu so šťavnatou kávou, pretože… This ain’t nothin‘ but a summer jam!
Toto je štvrté vydanie našej letnej zmesi, tentoraz ponúkame espresso, ako aj praženie na štýl filter/cold brew.


Letný signature blend
50% Honey Colombia
50% Natural Anaerobic Colombia
O tejto káve
50% Colombia Honey Watermelon
Cupping skóre: 87,75
Spracovateľská stanica: Las Palmas
Farmár: Brayan Alvear
Región: Huila
Nadmorská výška: 1400 – 1600 MASL
Úroda: 2024/25
Odroda: caturra, Kolumbia
Processing: fruit fermentation honey
50% Colombia El Vergel
Cupping score: 87,25
Farma: El Vergel
Farmár: Bayter Brothers
Región: Tolima
Nadmorská výška: 1350 MASL
Úroda: 2024/25
Odroda: červená a žltá caturra
Processing: natural anaerobic
Odrody
Castillo – vyskytuje sa najmä v Kolumbii a má vysoké výnosy. Medzi kolumbijskými pestovateľmi je obľúbená vďaka svojej odolnosti voči leave rust.
Caturra – prirodzene sa vyskytujúca trpasličia mutácia odrody Bourbon Arabica, prvýkrát objavená v Brazílii. Táto káva je známa svojou jasnou kyslosťou, vyváženou chuťou a potenciálom vysokých výnosov pri pestovaní v nadmorskej výške od 1 200 do 2 000 metrov.
Natural proces
Prírodné sušenie na slnku, nazývané aj „natural“ alebo „suchý proces“, znamená sušenie kávových čerešní vcelku bez použitia vody alebo strojov na odstránenie časti plodov pred sušením. Pred sušením sa čerešne pozbierajú, ponoria do vody a roztriedia, aby sa odstránili nedozreté alebo prezreté plody.
